• Met de jaarwisseling net achter de rug is het weer het moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar 2020 en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar 2021.

  Het jaar 2020 is met het coronavirus en alle genomen overheidsmaatregelen een wel heel uitzonderlijk jaar geweest, voor iedereen en ook voor S.V. Kickers '69. Een jaar waarin maar heel weinig wedstrijden zijn gespeeld. De voetballers en voetbalsters konden hun passie nog kwijt in de trainingen, al dan niet in aangepaste vorm. Maar zonder het spelen van wedstrijden tegen andere clubs is het voetbal geen echt voetbal meer.

  Toch had het afgelopen jaar nog enkele hoogtepunten. De aloude nieuwjaarsbijeenkomst in januari werd vervangen door een actieve, gezellige en drukbezochte middag en avond, met een onderling toernooi, winterse consumpties als snert en poffertjes en een gezellige voortzetting in de kantine met disco en de gebruikelijke consumpties. Een nieuwe traditie is geboren. Helaas zal de tweede editie nog een jaartje op zich moeten laten wachten.

  In februari opende wethouder Yvonne Peters samen met zo’n zestig jeugdvoetballertjes ons vernieuwde en gemoderniseerde sportcomplex, een mijlpaal in de historie van S.V. Kickers '69. Met onder meer een kunstgrasveld, een nieuw derde veld, twee extra kleedkamers en een nieuw Praathuis is het sportcomplex weer helemaal toekomstbestendig. Het nieuwe complex voldoet ook aan eisen van duurzaamheid: kunstgras met een inlay van kurk in plaats van rubber, alle velden voorzien van LED-verlichting en zonnepanelen op het nieuwe Praathuis en op de kleine kantine. S.V. Kickers '69 mag enorm trots zijn op dit prachtige complex.

  En ja, vanaf maart beheerste corona het leven en dus ook het sportleven. Zoals gezegd gaan de trainingen nog steeds door. Maar dat is het dan ook wel. Voor het overige is de accommodatie gesloten. Naast het gemis aan sportactiviteiten geeft dat ook een gemis aan inkomsten. Gelukkig zijn leden en sponsors trouw aan de vereniging. Het inkomstenverlies laat zich vooral zien in een wegvallende kantineomzet. De financiële steunmaatregelen van de overheid verlichten ook voor S.V. Kickers '69 de grootste problemen.

  Positief is ook dat de vrijwilligers hun werk blijven doen. Het onderhoud aan velden en gebouwen gaat door. Grote veranderingen zijn er bij het inzamelen van het oud papier. Het instorten van de marktprijzen zorgde voor een herstructurering van het inzamelen. Maar bijna alle vrijwilligers zijn gebleven en zamelen nu op zaterdag in. Zo kan Kickers ’69 ook deze inkomstenbron behouden, al is het dan voorlopig op een lager niveau.

  En gelukkig zijn er nog veel meer vrijwilligers hun werk blijven doen. Daarnaast wil S.V. Kickers '69 het vrijwilligerswerk een nieuwe, broodnodige impuls geven. Een ’commissie vrijwilligersbeleid’ is hier actief mee bezig. Met meer vrijwilligers wordt het gemakkelijker om de vereniging te laten draaien.

  We zullen geduld moeten hebben. Een volledig normaal voetbalseizoen laat voorlopig nog even op zich wachten. Toch hopen we dat we op enig moment in 2021 de voetbalsport weer kunnen oppakken zoals we dat gewend waren. We verwachten dat dan ook iedereen zijn weg weer vindt naar ons sportpark, om te sporten of gewoon om anderen te ontmoeten en voor de gezelligheid.

  Mede namens het bestuur wens ik iedereen een goed, sportief en vooral gezond 2021!

  Wim Buskermolen

  Voorzitter S.V. Kickers '69