• Eind 2022 zijn er engerlingen ontdekt in veld 1. Deze engerlingen tasten o.a. de wortels van het gras aan. Maar zij zijn voor vogels een lekkernij. De eerste weken leek de gekozen behandelingsmethode effectief. Helaas is de afgelopen week geconstateerd dat het veld onbespeelbaar is.
  Reden: nu de vogels deze engerlingen hebben ontdekt wordt de bovenlaag van het veld bij de zoektocht door de vogels losgewoeld. Er ontstaat zodoende op sommige plekken een losse bovenlaag en op enkel plekken zelfs “gaten”. Vooral dit laatste is gevaarlijk voor spelers.
  Nu het veld onbespeelbaar is zullen de op veld 1 geplande wedstrijden verdeeld moeten worden over de andere velden. De wedstrijden van het eerste hebben hierbij voorrang (KNVB-regels)
  Dit kan betekenen dat:
  - wedstrijden worden gezet op andere tijden dan de voorkeurs tijden.
  - hierdoor kan het zijn dat er geen scheidsrechter voorhanden is omdat deze dan zelf moet spelen.
  - er niet genoeg tijd is om voor de wedstrijd een gedegen warming up te doen op het veld.
  - wedstrijden moeten naar de avond waardoor het zou kunnen gebeuren dat een training van een ander team geen doorgang kan vinden.

  Vanuit het wedstrijdsecretariaat zullen we proberen het ongemak tot een minimum te beperken. En daar waar nodig de betreffende teams minimaal 10 dagen voor de wedstrijd te informeren over scheidsrechters en/of avondwedstrijd.
  Op dit moment is het niet bekend hoelang dit gaat duren.
  We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen dat de situatie snel weer normaal is.

  Het bestuur