• Afgelopen laatste donderdag van de maand speelde een gezelschap van 20 leden het spelregelroulette spel “Hé Scheids!”. Een leuk en goed doordacht spel van twee clubscheidsrechters van FC Oegstgeest. Aan de hand van beelden en beschrijvingen kwamen allerlei spelsituaties voorbij die door 5 teams beoordeeld moesten worden. Is er sprake van een overtreding? Wat is de maatregel? Hoe ziet de spelhervatting eruit? En alsof we in het casino waren konden we met fiches op een grote roulettetafel inzetten op verschillende keuzes.

    Naar mate de avond vorderde nam het fanatisme toe, net als de waardering voor scheidsrechters. Verrekt lastig om een situatie één keer te zien, alles wat gebeurt te beoordelen en de spelregelkennis paraat hebben om de juiste conclusies te trekken. Het team dat met de meeste fiches eindigde won een mooie Winner bal.

    Al met al een héle leuke en leerzame avond. Iets wat we graag nog eens herhalen bij de Kickers, wellicht met andere teams. Fons Cornelisse en Jeroen Tillekens bedankt, jullie hebben een mooi spel bedacht en een gezellige avond verzorgd!!