• HISTORIE

    S.V. Kickers ’69 is opgericht op 20 juni 1969. Zoals de meeste verenigingen is ook S.V. Kickers ’69 klein begonnen. Veel mensen in Leimuiden en Rijnsaterwoude zullen zich de oprichting van de S.V. Kickers ’69 in de zaal van ‘Het Wapen van Leimuiden’ nog wel herinneren. Het toenmalige bestuur, voorzitter B. Blom, secretaris J. van Dam en penningmeester C. van Veenendaal, had in de oprichtingsfase grote problemen zoals de aanleg van een speelveld, de bouw van een clubgebouw en, misschien wel het belangrijkst, de benodigde munten.

    Dit bleek voor hen echter niet onoverkomelijk, want in het seizoen 1970-1971 stond het eerste competitietreffen van S.V. Kickers ’69 zondag 1 in de afdeling Leiden op het programma en was het huidige clubgebouw in augustus 1970 een feit. Het clubgebouw werd binnen enkele jaren al uitgebreid met een heuse kantine, die bijna al weer bezweek onder het feestgeweld ter ere van het kampioenschap van het eerste zondagelftal in het seizoen 1974-1975.

    Middels vele uitbreidingen en verbouwingen in de loop der jaren, heeft de vereniging tegenwoordig een ruim opgezet sportcomplex aan de Beukenlaan in Leimuiden, met 3 velden en een trainingsveld. een groot clubgebouw met kantine, kleine kantine en 8 kleedkamers. S.V. Kickers ’69 heeft op dit moment 6 senioren teams en 19 junioren teams. De eerste twee teams worden geselecteerd door de trainers, die elke week de opstellingen bepalen. Het derde, vierde, zaterdag 1 spelen meer op recreatieve basis evenals de dames.