• HISTORIE

    S.V. Kickers ’69 is opgericht op 20 juni 1969. Zoals de meeste verenigingen is ook S.V. Kickers ’69 klein begonnen. Veel mensen in Leimuiden en Rijnsaterwoude zullen zich de oprichting van de S.V. Kickers ’69 in de zaal van ‘Het Wapen van Leimuiden’ nog wel herinneren. Het toenmalige bestuur, voorzitter B. Blom, secretaris J. van Dam en penningmeester C. van Veenendaal, had in de oprichtingsfase grote problemen zoals de aanleg van een speelveld, de bouw van een clubgebouw en, misschien wel het belangrijkst, de benodigde munten.

    Dit bleek voor hen echter niet onoverkomelijk, want in het seizoen 1970-1971 stond het eerste competitietreffen van S.V. Kickers ’69 zondag 1 in de afdeling Leiden op het programma en was het huidige clubgebouw in augustus 1970 een feit. Het clubgebouw werd binnen enkele jaren al uitgebreid met een heuse kantine, die bijna al weer bezweek onder het feestgeweld ter ere van het kampioenschap van het eerste zondagelftal in het seizoen 1974-1975.

    Nadien volgde nog vele uitbreidingen en verbouwingen. In 2019  leidde een grote renovatie tot de huidige situatie:  een ruim opgezet sportcomplex aan de Beukenlaan in Leimuiden, met 3 velden waarvan 1 kunstgrasveld, een groot clubgebouw met kantine, kleine kantine en 10 kleedkamers. Ook het straatwerk, de hekwerken en de fietsenstalling werden toen volledig gemoderniseerd. Alle drie de velden zijn voorzien van LED-verlichting. Met de ruim 100 zonnepanelen voorziet S.V. Kickers '69 in haar eigen energie behoefte. De beide grasvelden zijn voorzien van een beregeningsinstallatie.

    S.V. Kickers ’69 heeft op dit moment 4 senioren teams, 1 dames team en 16 junioren teams. De eerste twee teams worden geselecteerd door de trainers, die elke week de opstellingen bepalen. de overige teams spelen meer op recreatieve basis.