• In memoriam Alie van der Zwaan-van der Hoorn

 • Wie in Leimuiden de naam van Alie van der Zwaan-van der Hoorn uitspreekt, kan net zo goed meteen S.V. Kickers ’69 zeggen. Slechts weinig mensen zijn zo lang en zo nauw met de geschiedenis van de club verweven als Alie. De laatste negentien jaar koesterde Alie die innige band met de club in haar eentje. Daarvoor natuurlijk samen met haar lieve echtgenoot Henk, die in 2002 overleed.

  We mogen Alie met recht een monumentale vrouw noemen. Onverschrokken. Natuurlijk was ze beretrots op haar gezin maar kort daarna – en misschien ook wel een klein beetje tegelijkertijd – kwam Kickers ’69.

  Als dochter van een clubbestuurder – haar vader was immers ooit voorzitter van Weteringse Boys – kreeg ze die clubliefde al met de paplepel ingegoten. Toen de kinderen van Alie en Henk nog klein waren en S.V.Kickers ’69 werd opgericht - en Leimuiden eindelijk een voetbalvereniging kreeg - stonden Alie en Henk meteen in de startblokken om op werkelijk alle denkbare fronten hun vrijwillige bijdrage te leveren.

  Oudere leden kunnen zich nog goed herinneren dat Alie met Henk in Leimuiden en Rijnsaterwoude langs de deuren ging om de contributie huis aan huis te incasseren. Tijdens de eerste decennia in de bestaansgeschiedenis van de club kende iedereen Alie natuurlijk ook vanwege het feit dat ze langs de deuren ging om de Lotto- en Totoformulieren op te halen, af te rekenen en af te stempelen. Een leren geldtas over de ene schouder en het stempelapparaat over de andere. Een vermogen heeft Alie hiermee voor de clubkas opgehaald.

  De lijst met taken die Alie bij de Kickers heeft vervuld is natuurlijk eindeloos. Naast de al genoemde Lotto en Toto en de contributie waste ze door de jaren heen duizenden en duizenden voetbalshirts, -broekjes en – sokken, stond ze in de beginjaren achter de bar, maakte ze het clubhuis schoon, hielp ze bij de Drechtloop en verrichtte ze eindeloos veel andere taken.

  Zonder overdrijven mogen we gerust stellen dat Alie de ‘moeder’ van Kickers ’69 was. Supporter van het eerste uur; altijd aanwezig bij wedstrijden van haar kinderen en kleinkinderen. Altijd aanwezig tijdens wedstrijden van het eerste, of het nu uit was of thuis. Alie was Kickers ’69, wat trouwens helemaal niet wil zeggen dat Alie het altijd overal mee eens was. Ze was niet blind volgzaam en liet het ook echt wel merken als ze het ergens niet mee eens was. Maar als dat dan een keer het geval was, had dat geen invloed op het fundament: haar grote liefde voor Kickers ’69. Dat fundament  bleef onaantastbaar: 52 jaar lang.

  Alie is nu weer samen met haar grote liefde Henk. Wij koesteren de herinnering aan hen beide met groot respect. Dat de kinderen, aangetrouwde kinderen, klein- en achterkleinkinderen de kracht mogen vinden om het verlies van deze bijzondere vrouw een plek te geven. De naam van Alie blijft voor altijd aan de club verbonden. Ze leeft voort in onze gedachten.

   

  Bestuur S.V. Kickers ‘69