• Zaterdagavond laat bereikte ons het droeve bericht dat Johan de Graaf op de veel te jonge leeftijd van 70 jaar is overleden. In Johan de Graaf verliezen we een man met een oneindig groot Kickershart. 

  Selectiespeler, jeugdcommissielid, jeugdvoorzitter, lid van de evenementencommissie, bestuursvoorzitter, bestuurslid onderhoud. De lijst met functies die Johan de afgelopen 50 jaar heeft bekleed, is oneindig groot. 

  Het overlijden van Johan komt als een schok. Vooral omdat we allemaal wisten dat Johan de laatste tijd eindelijk voortgang boekte om verlost te worden van zijn ziekte. Hij moest nog één voorbereidende operatie ondergaan om klaar te zijn voor een levertransplantatie. Een alles verwoestende hersenbloeding - donderdag - betekende niet alleen het einde van zijn leven maar ook van zijn dromen en die van zijn gezin.

  Toen Leimuiden in 1969 eindelijk een voetbalclub kreeg, stond Johan als 20-jarige meteen in de startblokken om de overstap te maken van Weteringse Boys naar Kickers '69. Jarenlang was hij één van de bepalende spelers in de selectie. Hij speelde op alle denkbare posities met uitzondering van het doel. Een periode waar hij levenslange vriendschappen aan over hield met andere selectiespelers.

  Na zijn voetballoopbaan werd Johan bestuurlijk actief. Jarenlang gaf hij met groot enthousiasme en passie leiding aan de jeugdcommissie. Toen nog het instituut dat alles binnen de jeugdafdeling regelde en bepaalde. Van het indelen van de teams tot het aanstellen van trainers en het organiseren van het Jeugdkampweekeinde. Dat was voor hem één van de hoogtepunten van het jaar: voor ruim honderd kinderen een topweekeinde verzorgen.  Natuurlijk stond Johan dan op zaterdagavond met zijn commissie tijdens de Bonte Avond op het podium.

  Na de jeugdcommissie werd Johan clubvoorzitter. Onder zijn leiding werd de vereniging drastisch gemoderniseerd. Het gebouw kreeg een facelift, de commissie Voetbal Technische Zaken werd in het leven geroepen. Johan loodste met zijn mede-bestuursleden de club de nieuwe eeuw in. Met nadruk op 'met zijn -mede-bestuursleden'. Johan was een man die prat ging op de samenwerking met anderen. 'Ik doe dit niet alleen.' Johan was de man van het 'samen doen'. Hij droeg zijn mede-commissieleden en later mede-bestuurleden op handen. Complimentjes schoof hij graag naar hen door. Johan was onbaatzuchtig.

  Na zijn aftreden werd Johan - toen al Lid van Verdienste - benoemd tot Erelid. Een titel die in de geschiedenis van S.V. Kickers '69 slechts drie maal aan iemand is toegekend. Daarna bleef Johan uitermate betrokken bij zijn club als toeschouwer, meedenker en kritisch lid. De aanwezigheid en de positief-kritische inbreng van Johan zal node gemist worden. We gaan Johan enorm missen. Dat hij moge rusten in vrede.

  Langs deze weg wensen wij Elly, Sander, Jasper, Mariëlle, Esther, Perry en Maxiem veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.