• Begin deze maand hebben alle sportverenigingen in Nederland groen licht gekregen om weer in wedstrijdverband te gaan sporten. Dat is erg goed nieuws voor de Kaag & Braassem Cup. De traditionele starter van het voetbalseizoen kan namelijk gewoon op de geplande data plaatsvinden.

  De loting voor de poulewedstrijden van het toernooi is inmiddels ook bekend. Aan het voetbaltoernooi, dat eind augustus gehouden zal worden, nemen opnieuw alle voetbalverenigingen uit de gemeente Kaag en Braassem deel: MMO, ROAC, DOSR, Woubrugge, Kickers’69 en WVC. Onderling gaan ze uitmaken wie de opvolger wordt van DOSR, dat het toernooi in 2019 won. Ook dit jaar is er weer een damestoernooi, dat in zijn volledigheid afgewerkt zal worden op de finaledag.

  Het programma van de poule wedstrijden voor de heren begint op dinsdag 11 augustus om 19:30 uur met de wedstijd WVC tegen Woubrugge uit poule A en MMO tegen Kickers’69 uit poule B (red: wedstrijd MMO-K69 afgelast). Op zaterdagmiddag 15 augustus spelen Woubrugge en ROAC de tweede wedstrijd uit poule A en neemt Kickers’69 het in poule B op tegen DOSR. De laatste groepswedstrijden vinden plaats op dinsdagavond 18 augustus. Poule A wordt afgesloten met ROAC – WVC en poule B met DOSR – MMO. 

  De finaledag tenslotte is dit jaar bij Kickers’69 in Leimuiden en wel op zaterdag 22 augustus vanaf 11:00 uur. De finale van het herentoernooi is om 16.00 uur. De wedstrijden tussen de nummers twee en drie uit de poules zullen eerder op de dag afgewerkt worden.

  De dames van WVC, Woubrugge, Kickers’69 en de ROAC/MMO combinatie spelen op de finaledag een onderling toernooi. De finale hiervan zal van start gaan om 12:30 uur.

  Ook deze uitgave van het toernooi staat weer in het teken van het Antoni van Leeuwenhoek. Op diverse manieren zal geld ingezameld gaan worden voor dit goede doel.

  Meer informatie over de Kaag & Braassem Cup is te vinden op de speciale facebook pagina van het toernooi.