• Zo, hopelijk is iedereen weer uitgerust van het zware weekend. De belangrijkste en leuke dingen nog eens op een rijtje: Lekker een weekend weg van papa, mama, broers en zussen, heel veel snoepen, heel laat naar bed, lekker rennen over de rennen en belletje trekken bij de Fransen, heel veel snoepen en o ja ook nog een beetje voetballen.

  De eerste voetbal dag was er een vol bijzondere indrukken, een heerlijke eerste voetbalwedstrijd waarbij Guus de sterren van de hemel speelde en zelfs nog een drietal kansen had om te scoren. Helaas speelde we gelijk. De tweede wedstrijd begon heel spannend maar eindigde uiteindelijk in een 5-0 gemakkelijke overwinning. Daarna tegen de Fransen met de nieuwe Zidane op het middenveld, een ongelofelijk goede ploeg die voordat ze tegen ons moesten 28 keer gescoord hadden en nog geen tegendoelpunt. Maar wij hadden Teun, helaas verloren maar we hebben wel hun enige tegendoelpunt van het toernooi gescoord. Een hele goede prestatie waarbij het hele team keihard gewerkt heeft om tegenstand te bieden. Goed gedaan mannen!!!
 • Het middag programma was er een voor de drie leiders, lekker op een bedje liggen, beetje van de glijbanen en de mannen de hele middag los laten in het zwembad.

  's avonds lekker uit eten, en vervolgens lekker snoepen en rennen en laat slapen.

  Zondag: vroeg op, ontbijten en ons klaarmaken voor de wedstrijd tegen (ja hier ging het wellicht al mis) wij dachten degene die onderaan stonden. Niks bleek minder waar, met uitzicht op een tweede plek in de poule en dus nog kans op een finale plek gingen we het veld in. Helaas was bij sommige jongens de duracel nog niet voldoende opgeladen en was een pion fanatieker geweest om op te stellen. Misschien toch tekort geslapen? Maar goed we verloren onnodig met 2-1. Wat ons dus nog restte was spelen om plaats 5 t/m 8. Even met z'n alle de koppen bij elkaar en de neusen dezelfde kant op.

  Een heel ander team kwam het veld op, allemaal gingen we ervoor, Mick scoorde zelfs de 2-1 nadat die de bal keihard tegen z'n lies aan kreeg, een achtbaan van emoties beleefde het beste ventje, juichen euforie en nadat dat een beetje zakte de tranen van de pijn. Later toch weer door voor het team!! Resultaat een klinkende overwinning. Op naar de laatste wedstrijd tegen onze favoriete tegenstanders; DE FRANSEN. Emoties liepen hoog op een Franse leider die de scheidsrechter even liet zien op welke afstand een muur moet staan in het veld, publiek dat stond te schreeuwen en een andere leider die ook het veld in liep en tegengehouden moest worden. (vond ik) (Bovendien ben ik de enige die altijd in het veld mag staan). We kwamen op 1-0 voorsprong en hadden kansen op meer maar ook kregen we wel wat kansen tegen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-1. Penalty's. allebei de teams vijf nemen.....

  Milan raakte de bal helaas niet helemaal goed, mis. Fransen schieten hem bikkelhard binnen 0-1

  Teun faalt nooit, Fransen helaas ook niet 1-2

  Phyllon, mis (helaas nadat de coach van de JO-19 hem "positieve moed" had ingegeven, Fransen missen niet 1-3

  Deen schitterend in de hoek, Fransen via de lat stuitert de bal voor de lijn MIS  2-3

  (gelukkig was Nico Var en knipperde die even met z'n ogen) Later bleek dat de bal de doellijn weldegelijk was gepasseerd.

  De vijfde nam Kick, linkspoot...…. rechts van de keeper in de bovenhoek, Fransen ……………………………………………………………………………………… PAAL

  Verlengen en een shoot-out, Santano schoot hem rustig, beheerst laag rechts van de keeper.

  Rayven huppelt op de doellijn om in het hoofd van de Fransman te komen, aanloop en wederom op de paal.

  Kickers wint, chaos van blije mannetjes en huilende Fransen. handen schudden. Ook met die fanatieke trainer. Een welverdiende vijfde plaats..

  Het was weer, net als vorig jaar een mooi einde van het voetbalweekend. een blijvende waardevolle herinnering waar de mannen hopelijk over vele jaren nog over praten. Als klap op de vuurpijl won de JO_19  ook nog eens het toernooi waardoor het een succesvol internationaal toernooi was voor beide teams. Zondag nog even lekker kip eten, zonder bestek.

  Maandag, voldaan en heel moe de auto in en naar huis. Bij aankomst papa, mama, broertjes en zusjes toch een dikke knuffel, vol mooie verhalen naar huis waar voor de moeders de kleding bingo begon en voor de jongens (en leiders) de nacht niet vroeg genoeg kon beginnen.

  Namens de Jo-11 en de Jo-19 willen we iedereen die iets heeft bijgedragen aan dit bijzondere weekend enorm bedanken.