Vanaf het seizoen 2017/’18 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app gaan.

DOWNLOAD DE APP EN REGISTREER JEZELF

Het mobiel DWF is onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Deze applicatie is sinds 15 augustus beschikbaar in de Apple Store en Google Play Store. De app wordt gebruikt door wedstrijdsecretarissen, scheidsrechters, teamleiders en aanvoerders/spelers.

Download de app via iTunes
Download de app via Google Play Store

De Wedstrijdzaken-app is niet verkrijgbaar voor Windows-telefoons.

Je kan je alleen registreren met het e-mailadres dat vastligt in de ledenadministratie van je vereniging en de KNVB. Neem contact op met ledenadministratie@svkickers69.nl om je e-mailadres juist te laten vastleggen in de administratie. Daarna kan je je registreren met dit e-mailadres.

N.B. de Wedstrijdzaken-app is alleen te gebruiken door leden.

 

DE DIGITALE SPELERSPAS

De KNVB heeft alle bestaande spelerspasfoto’s tijdig ingeladen in Sportlink Club. Daarmee zijn ze ook zichtbaar op de digitale spelerspas. Voor nieuwe leden kan de vereniging zelf een foto inladen in Sportlink Club via de module Ledenbeheer.

Sinds 27 juni 2017 kunnen leden dit zelf doen via de app. De teammanager kan dit doen voor al zijn/haar teamleden. Dat kan alleen in de periode van 1 juli tot 1 november. Dit om te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt. Wel is het altijd mogelijk om leden zonder foto te voorzien van een foto.

Indien er nog geen pasfoto in staat, verzorg dit dan zelf of via je teammanager met de Wedstrijdzaken-app. Je kunt met je smartphone ter plekken een foto maken van je gezicht. Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Zorg dus voor voldoende contrast. En geen gezicht van te grote afstand.

Spelers zonder pasfoto mogen met een geldig officieel legitimatiebewijs alsnog spelen.

 

MOBIEL DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER (mDWF) EN SPELERSPASCONTROLE

Het mobiele digitaal wedstrijdformulier moet vooraf nog steeds ingevuld worden door de leider/trainer of aanvoerder zoals voorheen ook met het digitaal wedstrijdformulier de bedoeling was, maar nu met het gemak om dit vanaf je mobiele telefoon te regelen. Maak hier duidelijke afspraken over wie hier verantwoordelijk voor is (ook bij mogelijk afwezigheid van voornoemd persoon). Het team en de leider(s) zijn verantwoordelijk om voorafgaand aan de wedstrijd de spelersopgaaf correct in het mDWF te hebben gezet en deze te accorderen middels de knop: “aanvoerder akkoord”.

De scheidsrechter bepaald vervolgens zelf waar hij de spelerspascontrole uitvoert. Dit hoeft niet verplicht op het veld. Gelieve uw medewerking te verlenen aan de spelerspascontrole. Spelers zonder pasfoto in het mDWF mogen met een geldig officieel legitimatiebewijs alsnog spelen.

Na afloop geeft de scheidsrechter de stand en eventuele waarschuwingen door. Tekenen/bevestigen is niet meer nodig. De KNVB heeft het omgekeerd (omdat het in de praktijk vrijwel altijd goed gaat). Je kan via de app bezwaar maken als er jouw inziens door de scheidsrechter fouten zijn gemaakt bij de invoer.

 

VOETBALTECHBISCHE ZAKEN (VTZ)

VTZ verzorgt elk jaar de “standaard teams” via Sportlink Club. Hierin staan per team de ingedeelde spelers en eventuele leiders van het elftal (indien zelf ook lid). Leiders zullen via Sportlink Club ook als teammanager worden ingesteld wat ze iets meer mogelijkheden geeft. Mochten er wijzigingen doorgevoerd moeten worden kun je contact opnemen met vtz@svkickers69.nl. Ook voor eventuele vragen m.b.t. het MDWF kun je een mail sturen aan VTZ, maar wij verzoeken u vriendelijk eerst de veel gestelde vragen door te nemen. Waarschijnlijk staat uw vraag er namelijk al bij.

Met sportieve groet,

Roy Möllers
bestuurslid voetbaltechnische zaken