• Maandag 26 april 2021 werd Peter volledig verrast door een telefoontje van de burgemeester van Kaag en Braassem die de medeling had dat Zijne Majesteit heeft besloten om Peter te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

    Peter is al sinds 2009 drager bij Begrafenisvereniging Sint Barbara in Oude Wetering. Hij is nauw betrokken bij voorbereidingen en uitvoering van uitvaarten. Ook zijn actieve rol bij Tennisvereniging Leimuiden is van grote waarde, daar is hij al sinds 2008 vrijwilliger. Hij is betrokken bij de onderhoud van het tennispark. SV Kickers ervaart zijn grote inzet ook al heel lang.

    Vanaf 1969 heeft de heer Van Velzen daar honderden kinderen opgeleid, zowel als trainer als in de rol van leider en coach. Hij is nog steeds betrokken als commissaris van ontvangst én als trouwe supporter. Ook bestuurlijk is hij actief geweest en is Lid van verdienste. Bij de Parochiekern St. Jan de doper is hij actief in de tuin en als drager.

    Zwembad De Kleine Oase geniet al sinds 2007 van zijn inzet. Hij is daar actief met de groenploeg. Inmiddels als coördinator van al deze vrijwilligers. Van snoeien tot straatwerk; door Peter en zijn ploeg ziet het er geweldig uit. Ook voor andere taken in het zwembad is hij altijd beschikbaar.