• Het inzamelen van het oud papier gaat veranderen. S.V. Kickers '69 kan niet langer een beroep doen op Nijssen Recycling uit Nieuw Vennep. Nijssen stopt met de handel in oud papier en levert ook geen kraakperswagens meer. Cyclus, de vaste afvalverwerker in Kaag en Braassem, gaat dit overnemen. Dit betekent wel dat het inzamelen niet meer op vrijdagavond wordt gedaan maar op zaterdag. Niet alle vrijwilligers die nu op vrijdagavond ophalen zijn beschikbaar op zaterdag. S.V. Kickers '69 is dus op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

  Nog even het belang van het ophalen van oud papier voor S.V. Kickers ’69. De afgelopen jaren haalden onze vrijwilligers jaarlijks voor ruim € 20.000 aan oud papier op. Voor een vereniging met ongeveer 500 leden is dat veel geld. Iedereen kan uitrekenen hoeveel dat aan contributie bespaart.

  De oud-papierprijs is inmiddels wel gedaald. Maar met steun van de gemeente Kaag en Braassem kunnen we gelukkig het ophalen van het oud papier voortzetten, al zal de opbrengst voorlopig lager zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn om op zaterdag oud papier op te halen.

  Gemeente en Cyclus hebben de gemeente Kaag en Braassem in 10 ongeveer even grote wijken verdeeld. Per wijk zijn per maand twee vrijwilligers in de ochtend en twee in de middag nodig. S.V. Kickers ’69 wil twee of drie wijken doen. Dat zal in Leimuiden zijn, maar ook in andere, naburige dorpen.

  Vanwege onder meer veiligheidseisen worden alle vrijwilligers goed geïnstrueerd, met een korte digitale instructie en met een praktijktraining. Dat laatste gebeurt op de gemeentewerf in Roelofarendsveen. Iedereen krijgt bij goed gevolg een pasje dat voor het ophalen vereist is. Alle vrijwilligers krijgen (gratis) de beschikking over veiligheidsschoenen, een signaalhesje en een safetycap.

  De praktijk leert dat het ophalen van oud papier een goeie werksfeer kent! En duidelijk zal zijn dat dit vrijwilligerswerk ook heel goed en belangrijk is voor Kickers ’69.

  Cyclus neemt de inzameling per 1 augustus 2020 over van Nijssen. In de maanden augustus en september zal Cyclus het oud papier volledig met eigen medewerkers ophalen. Vanaf 1 oktober zijn de vrijwilligers aan de beurt. De trainingen vinden plaats in augustus en september.

  Ook nu geldt weer: vele handen maakt licht werk. We hopen dus op een groot aantal aanmeldingen.

  Voor nadere informatie en aanmelden: voorzitter@svkickers69.nl.