• Eindelijk is het dan zover en het belooft een prachtige dag te worden! Het is woensdag 18 oktober en vandaag is het de hele dag jeugddag bij voetbalvereniging Kickers '69 te Leimuiden.

  Om kwart voor negen 's ochtends staan de eerste leden al te trappelen voor het hek om te beginnen. En dat is niet zo gek, want er is een geweldig programma opgezet. De jeugd tot en met JO12 krijgt in de ochtend een voetbalclinic, georganiseerd door streetskills.

  De ongeveer 70 aanwezige Kickers '69 jeugdleden worden onderverdeeld in een aantal groepen en elke groep krijgt een of meerdere trainers van streetskills toegewezen en zij gaan steeds in tijdsblokken van ¾ uur hun vaardigheden op een bepaald onderdeel verbeteren.

  Het kunstgrasveld is hiervoor omgetoverd tot Streetskills arena. Denk hierbij aan het leren van kunstjes met de bal, de trainers van Streetskills zijn namelijk ware balkunstenaars! Ook is er een groep die gaat afronden op doel, er is partijtje en een soort estafette.

  Naast het verbeteren van voetbalskills is het programma ook gericht op discipline. Goed luisteren en doen wat de trainer of trainster vraagt is een belangrijk onderdeel.

  En dan is het tijd voor Panna! Voor wie dat niet weet, een panna is een benaming voor wanneer je iemand door de benen speelt met de bal. De trainers van Streetskills zetten alle kids neer in een kring in de hoek van het kunstgrasveld bij de kantine. In het midden van de cirkel worden twee doeltjes neergezet en hier neemt Streetskills het op tegen de jeugd van Kickers '69. Word de bal tussen je benen doorgespeeld? Dan is het Panna!! En dan verlies je en kiezen de trainers van Streetskills één of twee andere gelukkigen.

  Maar oh, wat zijn die trainers goed zeg. Hooghouden, doodleggen van de bal op de voet of in hun nek, je kunt het zo gek niet bedenken of ze kunnen het. En op het moment dat je even niet oplet... Panna!!!

  Ook de ouders, opa's en oma's langs de zijlijn staan met verbazing en groeiend enthousiasme te kijken. Langzaam komt nu ook de oudere jeugd tot en met JO20 binnengedruppeld. Rond het middaguur is het namelijk tijd voor de special guest. Op internet gonsde het al van de geruchten... De koning van de straatvoetbal, vriend van Ronaldo en de grootste balartiest van heel Nederland zou namelijk naar de Kickers '69 komen: Soufani Touzani!

  En wat een entree! Onder luid gejuich van de jeugd (en toeschouwers), en zelfs een fotograaf van een landelijke krant, betrad hij het veld waar net de laatste Panna gemaakt was. Nadat het gejuich enigszins verstomd was, nam hij de microfoon en heette iedereen welkom.
  Hij vertelde in vogelvlucht wie hij was en hoe zijn carrière gelopen was. Zijn droom als kind was om een groot profvoetballer te worden, maar door een vergroeiing in zijn rug was dat helaas niet mogelijk. Wel kon hij een groot straatvoetballer worden en daar besloot hij met volle toewijding voor te gaan. Hij had ook nog 3 belangrijke tips voor iedereen die iets wil bereiken in zijn of haar leven. Ten eerste, oefenen, ten tweede oefenen en ten derde.. jullie raden het al: oefenen! En zeg nou zelf, heeft hij een punt of niet??!

  Dat gezegd hebbende werden de doeltjes weer neergezet en mochten degenen die het meest enthousiast waren een kort partijtje doen tegen Touzani. Lopjes, puntertjes, 1-2 tweetjes met zichzelf. Weergaloos! Het leek wel of Touzani geboren is met de bal aan zijn voeten.

  Maar helaas, aan al het goede komt een eind en zo ook aan de komst van Touzani. Echter niet voordat iedereen de gelegenheid kreeg om een selfie met Touzani te maken. Iedereen moest daarvoor keurig netjes opstellen in een rij, die ongeveer tot Roelofarendsveen rijkte.