• Zoals jullie allemaal gemerkt hebben begint de voetbal weer te leven, we hebben de maand juni voor de meeste teams wat wedstrijden kunnen regelen bij clubs in de regio en wij zijn ontzettend blij dat ons terrein langzaam weer op een voetbalclub begint te lijken. Hopelijk kunnen we na deze zomer beginnen zoals we altijd beginnen en kunnen we een volledig seizoen draaien voor alle teams. We zijn we al begonnen met de voorbereiding op volgend seizoen en dat is de reden dat we jullie aanschrijven. In een eerder mail hebben wij jullie al op de hoogte gesteld van ons vrijwilligers-comité. Dit comité zorgt ervoor dat we de verschillende taken bij de S.V. Kickers ‘69 gelijk verdelen en doen dit onder het motto: “ Vrijwilligers werk doen we bij S.V. Kickers ‘69 samen!

  Het afgelopen jaar mochten er slechts mondjesmaat mensen aanwezig zijn op ons complex. De verwachting is dat we na de zomer weer gewoon kunnen starten, daarom proberen we nu al vast het seizoen 2021-2022 in de steigers te zetten. Om deze reden én omdat we van alle leden een bijdrage verwachten op dit gebied zullen we u op korte termijn benaderen met de vraag wat u voor S.V. Kickers ‘69 zou kunnen betekenen. Wij zullen zorgen dat we een aantal voorstellen hebben, maar we gaan ook graag het gesprek aan om te kijken wat u zou kunnen beteken, vanuit uw achtergrond, professie of interesse. Juist omdat wij geloven dat vrijwilligerswerk goed voor jezelf en voor anderen is!

  De komende weken nemen we dus contact op om te bespreken hoe we elkaar kunnen helpen.

  Met Sportieve groet,

  Het Vrijwilligers-comité

   

  Onderstaand de visie van S.V. Kickers ‘69 op vrijwilligerswerk.

  Vrijwilligerswerk doen we bij de S.V. Kickers ’69 samen! De club dat ben jij!

  Vrijwilligerswerk is ‘werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving’.Mensen die zich ten behoeve van anderen of de samenleving inzetten zijn onmisbaar, want stel je voor dat er geen vrijwilligers meer zijn? Hoe moet de club functioneren zonder vrijwilligers, zoals barmannen en -vrouwen, trainers, scheidsrechters, bestuursleden, evenementen commissieleden, enzovoort?

  Uit onderzoek naar het verband tussen vrijwilligerswerk en gezondheid, blijkt dat mensen die vrijwilligerswerk doen meer tevreden zijn over hun leven, minder gestrest zijn, meer sociale steun ervaren en een hogere eigenwaarde hebben. Wat blijkt: vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor een ander, maar ook voor jezelf.

  Het is iets om over na te denken, want S.V. Kickers ‘69 heeft een groot vrijwilligerstekort. Het vormt een bedreiging voor het goed functioneren van de club en de continuïteit van onze huidige vrijwilligers. Onze club die juist zo belangrijk is voor onze lokale samenleving en natuurlijk voor de fysieke en mentale gezondheid van de leden. Veel van deze leden zijn kinderen van alle leeftijden, welke baat hebben bij uw bijdrage als vrijwilliger en het voorbeeld dat u daarmee geeft. Zij zijn onze vrijwilligers van de toekomst. Immers: “ Vrijwilligerswerk doen we bij de S.V. Kickers ‘69 samen!”

  De meeste vrijwilligers doen vrijwilligerswerk omdat: ze het fijn vinden om iets voor iemand te doen, het een zinvolle tijdsbesteding is of dat het goed staat op hun CV. Het mes snijdt dus aan twee kanten, want vrijwilligerswerk heeft zowel voor het individu, als voor de maatschappij een grote positieve bijdrage.Jij als vrijwilliger zorgt ervoor dat iedereen die bij de club is als sporter of supporter een leuke, sportieve en veilige dag heeft.

  De vrijwilligerscommissie maakt het vrijwilligerswerk makkelijk en overzichtelijk, door ervoor te zorgen dat vrijwilligers zijn/haar taak en of functie kunnen uitvoeren met veel energie en plezier. Met duidelijke taak- en functieomschrijvingen is simpel vast te stellen welke functie jou het beste past. Hierin staat hoeveel tijd je ervoor nodig hebt en wie je aanspreekpunt is. Dit om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk in een commissie kun stappen of een taak kunt oppakken.