• Je persoonlijke instellingen in de Voetbal.nl app wijzigen?

  Denk hierbij aan pasfoto voor digitale spelerspas of een wijziging in je adresgegevens !
  Voor het nieuwe seizoen is het noodzakelijk, dat spelers, welke de overstap maken van Onder 11 naar O13, een recente pasfoto uploaden. Ook de leden met geboortejaar 2002 zijn inmiddels flinke pubers geworden en amper nog herkenbaar op hun jeugdfoto uit groep zeven. De derde categorie waarvoor dit wenselijk is zijn de 2e-jaars senioren (geboortejaar 1998) en leden met geboortejaar 1988.

  Een scheidsrechter kan bij de controle van de spelerspassen bij een niet-gelijkende foto een speelverbod opleggen. 1)

  Om toegang te krijgen tot Voetbal.nl moeten leden zich in de Voetbal.nl of de KNVB Wedstrijdzaken app registreren met een e-mailadres. Voor beide apps worden dezelfde inloggegevens en dus ook hetzelfde e-mailadres gebruikt. Het is belangrijk dat hiervoor het e-mailadres wordt gebruikt dat bekend is bij de vereniging. Want alleen met dat e-mailadres herkent de app het lid.
  Ontbreekt jouw e-mailadres in onze ledenadministratie (of is ie onjuist), dan kun je dit melden bij ledenadministratie@svkickers69.nl

  De KNVB Wedstrijdzaken app kun je al in de stores downloaden. De Voetbal.nl app is recent vernieuwd.
  Zoals geschreven: er komt geen einde aan het beschikbaar zijn van een actuele pasfoto.
  Indien je geen mogelijkheid hebt om dit digitaal te regelen, dan kun je altijd nog een pasfoto inleveren bij de ledenadministratie (Ton van der Meer Dennenlaan 62 Leimuiden / zet wel aub je naam op de achterzijde).

  Maar nu komt de grap – voor het wijzigen MOET je ouder dan 16 jaar zijn !!!!
  Ben jij jonger dan 16 jaar en wil je graag je persoonlijke instellingen in de Voetbal.nl app wijzigen? Op deze pagina leggen we uit hoe persoonlijke gegevens van kinderen van onder 16 jaar in de Voetbal.nl app gewijzigd kunnen worden. Want hiervoor dient de speler jonger dan 16, de ouder van de speler én de club iets te doen. We leggen je op deze pagina uit hoe het werkt. Gegevens zoals voor- en achternaam, geboortedatum en geslacht kunnen (en konden) niet in de app gewijzigd worden. Bij persoonlijke gegevens die je wél in de app kunt wijzigen hebben we het over:
  Spelerspasfoto / Adresgegevens / Telefoonnummer(s) / Zichtbaarheid op Voetbal.nl / E-mailvoorkeuren.

  Eerst een korte uitleg waarom kinderen jonger dan 16 jaar de persoonlijke gegevens niet gewoon zelf meer mogen wijzigen. Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de Voetbal.nl app. Wie kan deze gegevens in Voetbal.nl dan wel wijzigen? Wat betekent dit voor spelers die jonger zijn dan 16 jaar? En wat betekent dit voor ouders van deze jongeren en voor de voetbalvereniging? Hieronder extra toelichting:

  Jonger dan 16 jaar: wel inzien, niet wijzigen
  Voetballende leden die jonger zijn dan 16 jaar kunnen vanaf nu niet meer zelf hun persoonlijke gegevens wijzigen. Zij kunnen deze persoonlijke gegevens nog wel inzien. Hoe zorg je er als jongere van onder 16 jaar nu voor dat de persoonlijke gegevens gewijzigd worden? Dit gaat via de ouders/voogd. Kortom, ben je jonger dan 16 jaar en wil je graag persoonlijke instellingen wijzigen in de app dan dien je aan je ouders te vragen of zij dit in de Voetbal.nl willen doen. De ouders/voogd kunnen persoonlijke gegevens van jongeren onder 16 jaar in de app aanpassen. In de volgende alinea hierover meer uitleg.

  Ouders/voogd: gegevens inzien én wijzigen
  Ouders of de voogd van kinderen van jonger dan 16 jaar, kunnen de persoonlijke gegevens in de app wijzigen. Hoe werkt dit?
  Ouders dienen in de Voetbal.nl app in te loggen met hun eigen e-mailadres (niet het e-mailadres van het kind).
  Belangrijk is dat het e-mailadres van de ouder in de ledenadministratie van de voetbalvereniging staat geregistreerd. Vanuit die ledenadministratie wordt namelijk herkend dat het de ouder van een kind betreft zodat vervolgens persoonlijke gegevens in de app gewijzigd kunnen worden.
  Kortom, geef als ouder aan de ledenadministratie van de club door dat het e-mailadres geregistreerd dient te worden bij de gegevens van het betreffende kind.
  Zodra het e-mailadres van de ouder bij de club geregistreerd staat, kun je als ouder na het inloggen kiezen voor welk kind je persoonlijke gegevens wilt wijzigen. Er komt simpelweg een menu bij in de app: ‘Mijn kinderen’. Daar wijzig je de persoonlijke instellingen van één of meerdere kinderen.

  Voor de speler die jonger is dan 16 jaar kan simpelweg een mailtje naar de ledenadministratie worden gestuurd met bijvoorbeeld ‘Ik wil graag persoonlijke gegevens in de Voetbal.nl app wijzigen. Kunnen jullie het e-mailadres van mijn ouder vastleggen? Het e-mailadres van mijn ouder is papa@gmail.com’. Zodoende kan de club dit mailadres in de ledenadministratie vastleggen zodat gegevens gewijzigd kunnen worden. Toch wel zo leuk, want ook privacy-instellingen kunnen door de ouder gewijzigd worden en pas dan kan de speler ook als Player of the Match gekozen worden. Dit maakt het voor de jongere leden allemaal een stuk leuker.

  1)     Er zijn enkele voorwaarden waaraan een foto moet voldoen:
  -Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn.
  -Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt.
  -Zorg dus voor voldoende contrast.
  -En geen gezichten van te grote afstand.